İlk insanlara ait izler nerelerde görülebilir

İlk insanlara ait izler nerelerde görülebilir
İlk insanlara ait izler nerelerde görülebilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İlk insanlara ait izler kuzey yarım kürenin bazı alanlarında ılıman iklim kuşakları oluşmuştur. Bunun sonucunda doğal çevre insan yaşamına uygun hâle gelmiş ve ilk yerleşme ile ilgili hareketlilikler bu kuşakta görülmeye başlanmıştır. Bu yerleşimler günümüzden yaklaşık 12 bin yıl önce Anadolu’nun güney doğusunda ve Mezopotamya’da ortaya çıkmıştır.

Dünyanın tarihsel gelişimine baktığımızda insanlar ilk kez dördüncü zamanda görülmüştür. Bu dönemde buzulların eridiği yerlerde insanlara ait ilk izlere rastlanır. Kuzey Yarım kürede oluşan ılıman iklim kuşağında ilk kez insan yerleşmesine rastlanmıştır. Mezopotamya dediğimiz bu bölge de insanlar su kaynaklarının yanında yaşamlarını sürdürmüşlerdir.

İslam dininde ilk insan Adem (a.s.)’dır. Havva validemiz de onun eşidir. Adem (a.s.) ve Havva annemiz cennetten kovularak dünyaya gelmişlerdir. Dünya hayatı başlamıştır. Kaynaklarda geldikleri yerler iki farklı coğrafya olarak bilinmektedir. Mekke yakınlarında ve Endonezya yakınlarında bulundukları bilinmekte ve Arafat’ta buluştukları rivayet edilmektedir.

Bu nedenler ve tarihi devamlılık içinde medeniyetlerin hep aynı coğrafya üzerinde var olması sebebiyle ilk insanlara ait izler Mezopotamya toprakları üzerinde eski yerleşim yerlerinde, höyüklerde, mağaralarda bulunabilir. Çünkü Mezopotamya insanların ilk yerleşim yeri olarak en önemli coğrafyalardan biri olmuştur. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. İlk insanlara ait izler de bu coğrafyada görülebilir.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.