İlk ve Orta çağlarda kullanılan bu ticari mekânları günümüzdeki hangi mekânlara benzetebiliriz

İlk ve Orta çağlarda kullanılan bu ticari mekânları günümüzdeki hangi mekânlara benzetebiliriz
İlk ve Orta çağlarda kullanılan bu ticari mekânları günümüzdeki hangi mekânlara benzetebiliriz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İlk çağda ürün değişimiyle veya para bulunduktan sonra parayla işleyen pazar yerlerini bugün ki alışveriş merkezlerine ve elbette günümüz pazarlarına benzetebiliriz.

Gene ortaçağ da uzun yolculuklar olduğu için yol kenarlarına hanlar kurulurdu. Buralarda tüccarlar ve binek hayvanları bir iki gece kalır, dinlenirlerdi. Bu gün ulaşım gelişmiş, yollar bu kadar uzun olmasa da buraları önemli ticaret merkezlerinde ki otellere benzetebiliriz.

  • AVM (Alışveriş Merkezleri)
  • Oteller
  • İş Hanları
  • Ticaret merkezleri
  • Organize Sanayi Bölgelerine benzetilebilir.

Hatta günümüzde AVM’lere benzerlikten dolayı, geçmişte kullanılan bu ticari yerlerin (karum, agora vb.) isimleri verilmektedir.

73
75
4
4
4
4
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.