İman, İslam, Mümin, Müslüman, akaid ve itikat nedir

İman, İslam, Mümin, Müslüman, akaid ve itikat nedir
İman, İslam, Mümin, Müslüman, akaid ve itikat nedir ne anlama gelir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Îmân, lügatta; “tasdik”tir. Yani bir kimseyi verdiği haberde doğrulamak, onun doğru söylediğini kabul etmektir. Terim olarak ise; “Hz. Peygamberin Allah tarafından getirdiklerinin doğru olduğunu kabul etmektir.”

İslâm ise lügatta; “boyun eğmek ve itâat etmek”; terim olarak da; “Allah’ın ulûhiyetini kabul edip boyun eğmek” anlamındadır.

Allah’hın varlığına ve birliğine, Hz. Muhammed’in (s.a.v.) O’nun kulu ve Peygamberi olduğuna ve onun haber verdiği bilgilere yürekten inanıp, tüm bunları kabul ve tasdik eden kimseye mü’min denir.

Müslüman kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Müslüman kelimesi Arapça kökenlidir.
TDK'ye göre, müslüman kelimesi anlamı şu şekildedir:

- İslam dininden olan kimse, Muhammedî, Müslim, Müselman, mümin
- İslam dininin kurallarını yerine getiren kimse
- Doğru, haktan ayrılmaz kimse

Akâid: Akîdeler, kâideler, İslâm’ın inanç ve îman esasları anlamına gelir. Akîde: İtikad, îman, dînî inanış.

İti­kad: Bir fik­re, bir inan­ca bağ­lan­ma; inan­ma. Bir din ve­ya mez­he­bin te­mel inanç de­ğer­le­ri. Al­lâh’a kal­bî bağ­lı­lık, ke­sin inan­ma; îman anlamlarına gelmektedir.

4
3
4
2
2
4
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.