İnsanın akıl sahibi olması ile sorumlu olması arasındaki ilişki

İnsanın akıl sahibi olması ile sorumlu olması arasındaki ilişki
İnsanın akıl sahibi olması ile sorumlu olması arasındaki ilişki hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Allah, insanı diğer canlılardan farklı olarak akıl sahibi olarak yaratmıştır. insana irade vermiş ve verdiği iradeyi, bahşettiği aklı kullanarak doğru ve güzel şekilde kullanmasını istemiştir. insanı seçimlerinde özgür bırakmış, fakat bu özgürlüğün kendisine sorumluluk getirdiğini de bildirmiştir.

buna göre akıl ve aklını kullanarak iyi veya kötüden birini tercih etme davranışı sergileyen yani irade kullanan insan, seçiminin iyi veya kötü adlandırılmasına göre, bunlardan birini seçmekte özgürdür. tabi bu özgürlüğün neticesinde ortaya çıkacak olumlu veya olumsuz sonuçları kabullenme sorumluluğu da söz konusudur.

Neticede akıl ve irade, özgürlük ve sorumluluğu beraberinde getirmektedir. ve bu birliktelik insanın dünya ve ebedi hayatını şekillendirecek kadar ciddi bir durumdur.

44
34
48
16
116
19
67
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.