İnsanın evrendeki konumu

İnsanın evrendeki konumu
İnsanın evrendeki konumu hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sahip olduğu donanımla insan, Allah'ı bilebilecek ve Allah'a kulluk edebilecek düzeyde olan tek canlıdır. bu nedenle bütün varlık içinde insanın sahip olduğu değer çok farklıdır.

İnsan, elindeki imkanlarla dünyayı dizayn edebilmektedir. böylece dünyasını güzelleştirme işini yapabilen insan, belki uzak olmayan bir gelecekte kainatın en uzak noktasına seyahat edebilecek ve kainatı da güzelleştirebilecektir.

Bu bağlamda Allah tealanın peygamberler göndermek suretiyle iletişim kurduğu ve telkin ve tavsiyelerde bulunduğu, sonsuz ve ebedi hayat vaat ettiği tek canlı olarak insanı kabul etmesi, insanın bu evren içindeki konumunu anlatmaya yeterlidir sanıyorum.

  • Allah evrendeki bütün varlıkları yaratmıştır.
  • Allah insana akıl ve irade vermiş ve evrendeki bütün varlıklardan üstün yaratmıştır.
  • Peygamberlerin ve kutsal kitapların mesajlarını anlayıp uygulayabilecek; yeryüzünde adaleti, barış ve huzur ortamını sağlayabilecek yegâne varlık insandır. Bu sebeple Kur’an-ı Kerim, insanı Allah’ın (c.c.) yeryüzündeki halifesi olarak nitelendirmiştir.
  • Böylece insanın evrende farklı bir konuma sahip olduğuna işaret etmiştir.
  • İnsan Allah’ı tanıyıp, inanma, yaptıklarından sorumlu olma yükümlülükleri ile Allah’ın evrendeki halifesidir, kuludur.

102
7
8
3
3
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.