İnsanlar başkalarına neden yardım eder

İnsanlar başkalarına neden yardım eder
İnsanlar başkalarına neden yardım eder bu konularda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yardıma muhtaç bir kimseyi gördüğünde yardım etmeye çalışmak insanın karakteri ve eğitimi ile gelen bir durumdur. Merhametli ve yardımsever insan fakir veya düşkün birini gördüğünde yardım etme eğilimindedir. Bu duruma İslam dini çerçevesinden bakıldığında ise; İslam dini her zaman yardımlaşma ve dayanışmayı öğütlemiştir. Bu durum sadaka ve zekat gibi kavramlarla desteklenmiştir. İslam dini dayanışmayı Müslümanların zevkine bırakmamış, zekat kavramı ile dinin gerekliliklerinden bir tanesi haline getirmiştir. Bu açıdan Müslümanlar hem yoksul ve düşkün olanlara yardım etmekte hem de ibadetlerini yaparak sevap kazanmaktadırlar. Müslümanlar bu yüzden diğer insanlara yardım etmektedirler.

İnsanların birbirine yardım etmesi vicdanına yada kalbinin güzelliğine bağlıdır. İnsan iki türlü yardım eder başkasına: 
İlki Allah rızası için, İkincisi gösteriş yani kendi için yardım eder.
İnsanlar birer sosyal varlıklardır. Toplumla iç içe yaşadıkları için toplumun bir üyesidir. Kimi zenginken kimi yardıma muhtaçtır. Dinen yorumlarsak Allah'u teala neden zenginlik vermiştir o kişiye fakiri doyursun diye ancak bu kişiden kişiye değişir.

Hastalıkta, engel durumda ,depremde veya sel gibi durumlarda insanların birbirine yardım etmesi kaçınılmaz oluyor. Yardımlaşarak ekonomik durumun eşitlenmesi, insanlar arasındaki sevgi ve saygı artmaktadır. İnsanlara yardım etmek onların acılarını paylaşmak güzel bir davranıştır. Bir gün bizim başımıza da gelebilir bu yüzden empati kurarak yardımcı olmalıyız.

33
35
33
33
33
33
135
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.