İnsanlar peygamberlere neden ihtiyaç duyarlar

İnsanlar peygamberlere neden ihtiyaç duyarlar
İnsanlar peygamberlere neden ihtiyaç duyarlar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamberler, insanlar arasından Allah’ın seçtiği kullardır. Allah’ın elçisi olarak vahyi kullara ulaştırmakla görevlidirler. İnsanların, peygamberlere ihtiyacı vardır. Peygamberler özel olarak seçilmiş ve korunmuş kişiler olarak en iyi örneklerdir.Peygamberler en iyi tek örnek olarak çok değerlidir. Bu nedenle dünya hayatının anlaşılması ve ahiretin anlaşılması için peygamberlere ihtiyaç vardır. Peygamberlerin varlığı iyiyi,doğruyu, adaleti yaymak ve yaşamak için mühimdir. Cihadın anlaşılması ve yapılması, dinin yaşanması ve yaşatılması peygamberlerden sağlanan örneklerle en mükemmel bir şekilde gerçekleşmektedir.

Peygamberlere iman etmek, imanın şartlarından biridir. Peygamberlere iman, kulların imanını tamamlayan parçalardan biridir. Peygambere iman, Allah’a imandır. Çünkü vahyin kullara ulaştırılması peygamberler aracılığıyla gerçekleşir.

1
2
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum