İnsanların yaşadıkları şehri terk etmek zorunda kalmasının sebepleri neler olabilir

İnsanların yaşadıkları şehri terk etmek zorunda kalmasının sebepleri  neler olabilir
İnsanların yaşadıkları şehri terk etmek zorunda kalmasının sebepleri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Savaş, Dinlerini rahatça yaşayamama, iş imkanlarının azlığı, eğitim, sağlık hizmetlerinin yeterli olmaması, salgın hastalıkların yaşanması baskı ve zulüm.

İnsanlar, belli koşullarda, sağlıklı şekilde hayatlarını sürdürebilen canlılardır. İnsanların büyük çoğunluğu, temel ihtiyaçlarını olağan seviyede giderebildiği, refah ve huzura sahip olabildiği, özgürlüğün ve insani hakların göz önünde bulunduğu bir yaşam alanını tercih eder. İşte bu koşulların dışında, olağanüstü durumlarla hayat kalitesinin eksilere düşmesi insanların şehirlerini, yurtlarını terk etmelerine sebep olur.

İnsanların yaşadıkları şehirleri terk etmelerine birkaç örnek verecek olursak;

  • Doğal afetler sonucunda yaşanan güçlükler
  • Meslek ya da eğitim sebebiyle şehir değiştirmek
  • Baskıcı bir devlet yönetimi
  • İç ve dış etkenlerden kaynaklanan savaşlar
  • Temel ihtiyaçların alt seviyede olması; açlık, kuraklık, yoksulluk...
  • Sağlık hizmetlerinin yetersizliği
  • Dini ve siyasi özgürlüğün kısıtlanması ve benzeri sebepleri sıralayabiliriz.

 Bu sebepler sonucunda insanlar, bir şehirden bir şehre hatta bazı durumlarda, bir ülkeden bir ülkeye göç etmek zorunda kalırlar. Bu durumların kişiler için dereceleri farklıdır fakat en çok görülen göçler mecburi göçlerdir. Bu da insanlar olarak en duyarlı olmamız gereken göç sebeplerindendir.

148
150
148
148
170
148
151
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.