İslam dini niçin güzel ahlaklı olmamızı ister

İslam dini niçin güzel ahlaklı olmamızı ister
İslam dini niçin güzel ahlaklı olmamızı ister bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İslam dini, son ve tek dindir. Allah Kuranı Kerim’i vahyederek insanlara İslam’ı göndermiştir. Peygamberlerin ve kitapların gönderilmesi bunun içindir. İslam peygamberi Muhammed (a.s.)’dır. Kuranı Kerim İslam’ın kitabıdır. Kuran ayetleri Müslümanlar için emir ve yasaklar muhteva etmektedir.

İslam dini ahlaki ve hukuki kurallar da vaz etmektedir. İslam dibi güzel ahlaklı olmayı emreder. Peygamber (a.s.), güzel ahlakı tamamlamak için gönderildiğini bildirmiştir. İslam dini insanların mutlu ve huzurlu, birlik ve beraberlik içinde yaşamaları için güzel ahlaklı olmayı emreder. Toplumda temel hukuki kuralların korunması ahlak kurallarının yaşanmasıyla ilgilidir. İslam’da güzel ahlak bu nedenle öne çıkmıştır.

Güzel ahlak insanı insan yapan davranışlar bütünüdür. İslam'ın özü insanı layık olduğu değere yükseltmektir. İnsan Allah’ı bilerek, ibadet ederek kul olur. Güzel ahlak ise bunları yapmakta insanın önünü açar.

Peygamberimiz Allah’ı tanımayı ve yalnızca O’na ibadet etmemizi öğütlerken ayrıca güzel ahlaklı olmamızı da öğütlemiştir.

1049
2005
1238
141
127
231
1357
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.