İslam dininin temizliğe verdiği önem

İslam dininin temizliğe verdiği önem
İslam dininin temizliğe verdiği önem hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İslam’ın, Müslüman’ı maddi ve manevi yönlerden daima temiz tutmaktaki özeni, temizlik ve sağlığa verdiği önemi gösteren en önemli delildir. Müslüman kişi iç ve dış temizliği ile seçkin, örnek ve belirgin bir vasfa sahip olmalıdır. 

Müslüman vücudunu, evini, evinin önünü temizlemekle yükümlü olduğu gibi, çevresinden de sokağından da mesul olması imanının gereğidir. Cenabı-ı hak Kura’n-ı Kerim de şöyle buyurmaktadır: Allah şüphesiz daima tövbe edenleri sever, temizlenenleri de sever.” Her konuda olduğu gibi bu konuda da bize örnek olan sevgili peygamberimiz, ashabından bir guruba şöyle buyurdu: Siz kardeşlerinize gideceksiniz; bineklerinizi düzeltin ki, insanlar asında bir ben gibi (belirgin) olabilesiniz. Allah çirkini ve çirkinliği istemez.

5
2
4
2
3
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.