İslam’da bilimin önemi ile ilgili ayet ve hadisler

İslam’da bilimin önemi ile ilgili ayet ve hadisler
İslam’da bilimin önemi ile ilgili ayet ve hadisleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Kemiklere de bir bak. Nasıl yerli yerince düzenliyoruz onları ve sonra da onlara et giydiriyoruz… (Bakara Suresi 259. ayet)

Saptırmayı dilediğinin de göğsünü öylesine dar ve sıkıntılı kılar ki, o göğe yükseliyormuş gibi olur. (En'am Suresi 125. ayet)

Ve gökyüzünü korunmuş bir tavan yaptık. Onlar ise bunun delillerinden yüz çeviriyorlar. (Enbiya 32. ayet)

İki denizi birbiri üstüne salan O’dur. Bu tatlı ve ferahlatıcı, bu tuzlu ve acıdır. Ve ikisinin arasına karışmalarını önleyen bir sınır olarak engel koymuştur. (Furkan Suresi 53. ayet)

Üzerlerindeki göğü nasıl kurduğumuza ve süslediğimize bakmazlar mı? Bir çatlağı da yoktur onun. (Kaf Suresi 6. ayet)  -Göğe bakmıyorlar mı, nasıl yükseltilmiştir! (Gasiye suresi 18.ayet)

Peygamber efendimiz (s.a.v) de hadîs-i şeriflerinde şöyle buyurmuştur: “Kim ilim tahsil etmek için (evinden veya yurdundan) çıkarsa geri dönünceye kadar Allah yolundadır.” (Tirmizî, İlm, 2.)

İslam’da ilim, Allah’ın (c.c.) rızasını kazanmak ve amel etmek için öğrenilir. Peygamber efendimiz (s.a.v) şöyle dua ederdi. “Allah’ım, bana öğrettiklerinle beni faydalandır; bana fayda sağlayacak ilim öğret, ilmimi artır.” (Tirmizî, Daavât, 128); “Faydasız ilimden Allah’a sığınırım.” (Tirmizî, Daavât, 68.)

40
175
230
105
103
102
101
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.