İstiklâl Marşı’mızın yazılması, millî birlik ve beraberliğimize hangi açıdan katkıda bulunmuş olabilir

İstiklâl Marşı’mızın yazılması, millî birlik ve beraberliğimize hangi açıdan katkıda bulunmuş olabilir
İstiklâl Marşı’mızın yazılması, millî birlik ve beraberliğimize hangi açıdan katkıda bulunmuş olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İstiklal Marşı, geçmişten kopmadan, geleceğe uzanan nizamın yol haritasıdır. “Uçsuz bucaksız”, “iç içe geçmiş dünyaların” simgesel anlatımıdır. Adanmışlığın ve kahramanlığın edebî ve ebedi anıtıdır. Birlik ve beraberlik idealimizi en güzel biçimiyle vurgulayan bu eşsiz marşın her bir kıtasını, her bir dizesini kalbimizin derinliklerinde hissediyoruz. Tarihsel bir doku üzerine kurulan İstiklâl Marşı’mızın, ebediyete kadar sürmesini dilerken, Akif’in diliyle, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyerek, milli şairimizi de rahmet ve minnetle anıyoruz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.