Kadınlara siyasi haklar verilmesini demokrasinin gelişmesi açısından tartışınız

Kadınlara siyasi haklar verilmesini demokrasinin gelişmesi açısından tartışınız
Kadınlara siyasi haklar verilmesini demokrasinin gelişmesi açısından tartışınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Genç Türkiye Cumhuriyeti’nde 1926-1934 yılları arasındaki süreç, kadın hakları yönünden dünya tarihinde bir devrimdir. Bazı Avrupa ülkelerinde bile olmayan seçme ve seçilme hakkını alan Türk kadını, pek çok meslek dalında eğitim basamaklarını tırmanarak aydınlanmada başrolü oynadı. Ayrıca demokrasi açısından da eşitlik ilkesi yerine getirilmiş oldu.

Kadınların da seçme ve seçilme hakkını elde etmesinden sonra siyasi yöneticilik yapabilecek kişilerin sayısının matematiksel olarak 2 katına çıktığını söyleyebiliriz. Ayrıca kadınların sadece ev işlerini yapan, çocuk bakan, evden nadiren çıkan, sosyal hayatının çok az olduğu bir toplumun kadınlara yöneticilik gibi bir hak tanımak da yalnızca Mustafa Kemal tarafından yapılabilirdi. Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı birçok medeniyetin öncesinde verilmiştir.

6
46
1
2
65
4
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.