Kanuni Sultan Süleyman’ın cenazesinin 83 gün boyunca defnedilmemesinin sebepleri neler olabilir

Kanuni Sultan Süleyman’ın cenazesinin 83 gün boyunca defnedilmemesinin sebepleri neler olabilir
Kanuni Sultan Süleyman’ın cenazesinin 83 gün boyunca defnedilmemesinin sebeplerineler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Seferde olunması ve askerin moralinin düşmemesi ve düşmanın moral bulmaması için Kanuni Sultan’ın öldüğü saklanmış ve cenazesi defnedilmemiştir. Zigetvar kuşatmasında sona gelindiği bir dönemde padişahın vefatının asker arasında duyulması askerler arasında moral bozukluğu ve otorite boşluğuna sebep olabilir bu da tüm çabaları boşa çıkarabilirdi. Bu nedenle vefatı gizlenmiştir.

Kanuni Sultan Süleyman 73 yaşında vefat etti. Ölümü herkesten gizlendi çünkü kendisi çadırında öldüğünde, askerleri büyük bir savaş içerisindeydi. Bu nedenle özel doktoru doğru duldu ve padişahın ölümü kimseye duyurulmadı. Haftalarca tahtta dik şekilde oturtuldu, ceset olduğunu anlaşılmaması için yüzüne makyaj yapıldı. Şehzade Selim'in İstanbul'a gelip tahta geçmesi için beklendi. Çünkü Kanuni'nin ani şekilde ölüm haberi, halkı ve askerleri üzer, toplumu karıştırırdı. Savaş bittiğinde ölüm haberi açıklandı ve hüzün seslerinden, ağıtlardan Belgrad ormanındaki ağaçların sallandığı söylenir.

15
4
3
2
35
2
61
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.