Kasas suresi, 70. ayetinin bize verdiği mesajlar

Kasas suresi, 70. ayetinin bize verdiği mesajlar
Kasas suresi, 70. ayetin meali nedir, Kasas suresi, 70. ayetinin bize verdiği mesajlar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

“O, Allah’tır. O’ndan başka hiçbir ilah yoktur. Dünyada da ahirette de hamd O’na mahsustur. Hüküm yalnızca O’nundur. Kesinlikle O’na döndürüleceksiniz.” (Kasas suresi, 70. ayet)

  • Allah’ın tek ilah olduğu, Hamd’ın iki dünyada da Allah’a ait olduğu. Hüküm ve kararın sadece O’nun olduğu ve öldükten sonra Allah’a varacağımız belirtilmiştir.
  • Dönüşün O’na olacağını düşünerek hareket etmemiz gerektiği söylenmiştir.
  • Allah’ın tek ilah olduğu, hamdin O'na yapılması gerektiği ve insanların en sonunda ölüp dirilerek Allah’a döneceği mesajı anlatılmıştır.

Allah tektir. Allah'tan başka bir yaratıcı yoktur. Allah her şeyin tek sahibidir. Sadece Allah'a şükredilir ve hamd edilir. Her şey hakkında hüküm veren Allah'dır. Allah'ın gücü ve kudreti sonsuzdur. En son olarak her canlı ölecek ve Allah'ın huzuruna çıkacaktır.

Bu ayette verilmek istenen mesaj çok açıktır. Elbet bir gün öleceğiz. Bundan dolayı bu dünyayı en iyi şekilde geçirmeli ve ahiretimizi güzel hale getirmeliyiz.

47
0
53
0
0
11
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum