Kast sistemini insanın eşitliği prensibi

Kast sistemini insanın eşitliği prensibi
Kast sistemini insanın eşitliği prensibi konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kast sisteminin insanin eşitliği prensibine göre yorumlarım :

  • İnsan eşitliği, eğitim, sağlık, kültür veya seçme seçilme hakkı dahil tüm haklarında eşitliği öngörmektedir. Ve hiç bir insanın diğer bir insana göre bir üstünlüğünün olmadığını savunmaktadır.
  • Kast sistemi ise tamamen bir toplum içerisinde ki farklı grupların birbirine göre üstünlüğüne dayanmaktadır.
  • Kısaca insan eşitliği ve kast sisteminin neler olduğuna bakıldığında aslında kast sistemi ve insan eşitliği sisteminin tamamen farklı prensiplere dayandığı görülmektedir.
  • Gerçekten de insan eşitliği tüm dünyada savunulması ve hiç kimsenin bir diğerinden üstün olamayacağı düşüncesi tüm dünyaya yayılmalıdır. Fakat ne yazık ki halen dünyada kast sistemini savunan ve bu prensiplerle yönetilen ülkeler bulunmaktadır.

Kast sistemi hakkında kısa bilgiler

Kast sisteminde sanılanın aksine yapılan sınıflandırmalar zengin veya fakirlere göre yapılmamaktadır. Bunun yerine, meslek durumlarına göre yapılmaktadır.
Kast sistemindeki tabakalar dört tabakadan oluşmaktadır. Bu dört tabakaya varna denmektedir. Ayrıca bu dört tabaka da kendi içinde alt tabakalara ayrılmaktadır. Bu alt tabakalara da jatiler denmektedir.
Varna dediğimiz üst tabaka denildiği gibi meslek gruplarına göre ayrılmaktadır. Bu üst tabakalar:

  • Brahmanlar (Entelektüel bir tabakadır. Kutsal yazıları (Veda) yorumlayan kişilerdir. Bilginler ve rahipler bu tabakada yer alır.)
  • Kshatriyalar (Askerler, prensler ve üst düzey memurların oluşturduğu bir tabakadır.)
  • Vaişyalar (Tüccarlar, toprak sahipleri ve çiftçiler)
  • Şudralar (İşçiler ve köleler)

3
4
1
3
3
3
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.