Kavimler Göçü’nün Avrupa kıtasında yaptığı değişiklikler nelerdir

Kavimler Göçü’nün Avrupa kıtasında yaptığı değişiklikler nelerdir
Kavimler Göçü’nün Avrupa kıtasında yaptığı değişiklikler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kavimler Göçü, çağların değişmesine neden olmuştur. Asya topraklarından dünyanın dört bir kıtasına yayılan insanlar göçler sayesinde kıtaların kaderlerini değiştirmişlerdir. Kavimler göçü özellikle Avrupa kıtasında da etkili olmuştur. Avrupa kıtasında çeşitli milletlerin ortaya çıkmasında ve nesillerinin devam etmesinde etkili olmuştur.

Alman, İtalyan kökenlerinin oluşması, Fransız kökenlerinin meydana gelmesi, nesillerinin sürmesi ve milli duygu ve ideolojilerin ortaya çıkması söz konusu olmuştur. Sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik değişmeler de yaşanmıştır. ticaret yolları oluşmuş, yeni etnik ve dini kimlikler de meydana gelmiştir. Bu göç sayesinde dünya kıtalarının büyük bir kısmı büyük bir değişime uğramıştır.

Batı'ya göçen Türk kavimleri önlerinde bulunan topraklarda yaşayan Germenler ve Vizigotlar gibi bazı kavimleri Batı'ya sürüklemiş ve onları Roma İmparatorluğu sınırlarına girmek durumunda bırakmışlardır. Yaşanan bu göç hareketi tarihte büyük bir yere sahiptir ve Kavimler Göçü olarak adlandırılmaktadır.

Kavimler Göçü'nün Avrupa'da büyük bir değişime yol açmıştır;

  • Avrupa Hun Devleti kurulmuştur.
  • Avrupa'da feodalite ve skolastik düşünce güçlenmiştir.
  • Roma İmparatorluğu bölünmüş, Doğu ve Batı olmak üzere ikiye ayrılmıştır.
  • Günümüz Avrupa devletleri bu dönemde oluşmaya başlamıştır.

1
0
1
0
0
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.