Kazılarda elde edilen bu buluntular insanlık tarihine ne gibi katkılar sağlamıştır

Kazılarda elde edilen bu buluntular insanlık tarihine ne gibi katkılar sağlamıştır
Kazılarda elde edilen bu buluntular insanlık tarihine ne gibi katkılar sağlamıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Arkeolojik kazılar, geçmiş zamana ait verilerin, bilgilerin ve bulguların ortaya çıkarılmasında ve toplanmasında etkili olmaktadır. Kazı çalışmaları kapsamında tespit edilen bölgelerde tarihi araştırmalar yapılmaktadır. Kazı çalışmaları tarihin aydınlatılmasında ve gerçeklerin gün yüzüne çıkmasında etkili olmaktadır.

Tarih, geçmişten yaşanan olaylar olarak sebep ve sonuç dahilinde geleceğe yön veren ve kendinden ders alınan bir bilimdir. Bu nedenle kazılarda elde edilen buluntuların tarihe katkıları, yaşanan olaylarda karanlık kalan tarafların aydınlatılması ve gerçek olayların tarafsız bir şekilde ortaya çıkması demektir. Kazı çalışmaları tarihi olarak bu nedenle önem taşımaktadır.

  • Kentsel yerleşik hayata geçildiğinin
  • Sekinin (doğal set) altında başka sekinin çıkması buranın çok uzun yıllar içinde yaşam alanı olarak kullandığını ve buradaki yaşantının süreklilik arz ettiğini göstermektedir.
  • Avcılık ve tarıma geçiş dönemlerinin burada yaşandığını
  • Hayvan ve insan kafataslarının bir miras gibi evden eve geçtiğini veya önemli bir eşya olarak görüldüğünü
  • Kumaş parçaları dokumacılığın en eski örnekleri olarak tanımlanmaktadır.
  • Elde edilen bulutular sayesinde kesin tarih tespitinin yapılmasını sağlamıştır.
  • Kazılardan elde edilen bu buluntuların insanlık tarihine yukarıda saydığımız olayların tespitini ve o dönemlerin aydınlatılmasını sağlamıştır.

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.