Kültürümüzde Kur’an’ın yeri ve önemi nedir

Kültürümüzde Kur’an’ın yeri ve önemi nedir
Kültürümüzde Kur’an’ın yeri ve önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kur’an kültürümüz içerisinde önemli bir yeri sahiptir. Dilimize Kur’an’dan pek çok kavram yerleşmiştir. Allah, Rab, Mevlâ, tövbe, melek, hak, ibadet dua gibi. Toplumda Kur’an’da geçen güzel adların çocuklara isim olarak verildiğini görürüz.

Yasin, Tâhâ, Nur, Yunus, Yusuf, Lokman, İbrahim, Meryem gibi. Bizim kültürümüzde Kur’ an okumanın, Kur’an’la beraber olmanın, Kuran okunurken dinlemenin ayrı bir yeri vardır. Çocuklarımızın doğumunda, ölen insanlarımız cenazelerinde, askere giden veya askerden gelen gençlerimiz merasimlerinde, evlenen çiftlerin nikahlarında hep Kur’an okunur. Son olarak da her evde Kur’an bulundurma geleneğimiz Kuran’ın kültürümüzde önemli bir yeri olduğunun göstergesidir.

Örf ve adetlerimizde de Kur’an’ın etkisini görürüz. Mesela çocuklarımızın doğumunda, ölen insanlarımız cenazelerinde, askere giden veya askerden gelen gençlerimiz merasimlerinde, evlenen çiftlerin nikahlarında mutlaka Kur’an yer almaktadır.

Kültürümüzde, her evde Kur’an bulundurma geleneği vardır. Kızlarımız çeyizleri için Kuran-ı Kerim kılıfları ve yaldızlı bir Kur’an saklarlar. Cami, ev, iş yeri gibi pek çok mekanda Kur’an’ın çeşitli ayetleri tablolar halinde yer almaktadır.

2
31
32
31
31
31
33
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.