Kur'an ı Kerim mealinden, insan ve evrenin yaratılışı ile ilgili birer ayet meali

Kur'an ı Kerim mealinden, insan ve evrenin yaratılışı ile ilgili birer ayet meali
Kur'an ı Kerim mealinden, insan ve evrenin yaratılışı ile ilgili birer ayet mealini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Kur'an-ı kerim mealinden, insan ve evrenin yaratılışı ile ilgili birer ayet meali aşağıdaki gibi olacaktır;

1. Allah sizi (Hz. Âdem`i) bir topraktan, sonra bir meniden (Hz. Âdem`in neslini) yarattı.” (Fatır suresi, 35/11. ayet).

2. ''O inkar edenler görmüyorlar mı ki (başlangıçta) göklerle yer birbiriyle bitişikken, biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı?'' (Enbiya Suresi, 30. ayet)

3. “Andolsun biz insanı çamurdan (süzülmüş) bir hülasadan yarattık. Sonra onu (Hz. Âdem`in nesli olan) insanı sarp ve metin bir karargahta (rahimde) bir nutfe (zigot) yaptık. Sonra o nutfeyi alaka (yapışan şey) hâline getirdik, derken o alakayı mudga (bir çiğnem et) yaptık, o bir çiğnem eti kemik(lere) çevirdik (ve) o kemiklere de et (kaslar) giydirdik. Sonra onu başka yaratılışla inşa ettik (can verdik, konuşma verdik)…” (Mü`minun suresi, 23/12-14. ayet)

4. “Biz göğü ‘büyük bir kudretle’ bina ettik ve şüphesiz Biz, (onu) genişleticiyiz.” (Zariyat Suresi, 47. ayet)

Kur'an'ı Kerim, insan ve evrenin yaratılışı ile ilgili çok çeşitli bilgiler vermektedir. Bizlere düşen görev ise, iyi bir şekilde okumak ve okuduğumuzu anlamaktır.

 

1
2
3
2
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.