Kur’an-ı Kerim’den, insanın üstünlüğünü ve özelliklerini konu alan iki ayet meali

Kur’an-ı Kerim’den, insanın üstünlüğünü ve özelliklerini konu alan iki ayet meali
Kur’an-ı Kerim’den, insanın üstünlüğünü ve özelliklerini konu alan iki ayet mealini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Gerçekten Biz Adem evlatlarını şerefli kıldık, karada ve denizde kendilerini taşıyacak vasıtalar nasip ettik, onlara helal ve hoş rızıklar verdik ve onları yarattığımız varlıkların çoğuna üstün kıldık.' (İsra Suresi, 17/70. Ayetler)

'Sonra onu tesviye edib içine ruhundan nefh buyurdu ve sizin için o işitmeyi, o görmeleri ve gönülleri yaptı, siz pek az şükrediyorsunuz.' (Secde Suresi, 9. Ayet)

“Andolsun biz insanı en güzel biçimde yarattık.” (Tîn suresi, 4. ayet.)

Meleklere: Âdem’e secde edin! demiştik. İblis’in dışında hepsi secde ettiler. İblis: «Ben, dedi, çamurdan yarattığın bir kimseye secde mi ederim!» İsrâ : 61

‘Sonra onu tesviye edib içine ruhundan nefh buyurdu ve sizin için o işitmeyi, o görmeleri ve gönülleri yaptı, siz pek az şükrediyorsunuz.’ (Secde Suresi, 9. Ayet)

3
2
1
0
1
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.