Kur’an’ı yorumlarken bazı ilkeler dikkate alınmazsa ne gibi sorunlar ortaya çıkar

Kur’an’ı yorumlarken bazı ilkeler dikkate alınmazsa ne gibi sorunlar ortaya çıkar
Kur’an’ı yorumlarken bazı ilkeler dikkate alınmazsa ne gibi sorunlar ortaya çıkar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sorumuzun cevabına geçmeden Kuran’ı açıklamak anlamına gelen tefsir hakkında kısa bilgi veriyorum. Tefsir; İslam alimlerinin, hadisler, kendi bilgi birikimleri ve Arap diline hakimiyetleri ölçüsünde, Kur’an ı Kerim ayetlerinin içerdiği manaları ortaya çıkarması, açıklayıp yorumlamasıdır.

Kur'an-ı Kerim yorumlanırken bazı ilkeler dikkate alınmazsa ortaya birçok çıkar. Her şeyden önce herkes kendince Kuran’ı yorumlamaya başlar. Bir süre sonra Kuran tahrif olma tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Bunun yanında ilkelere uyulmaması durumunda Kuran’ın vermek istediği mesajlar tam olanak bilinemez.

120
4
15
2
5
86
75
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.