Kur’an’ın hidayet ve öğüt olması ne demektir

Kur’an’ın hidayet ve öğüt olması ne demektir
Kur’an’ın hidayet ve öğüt olması ne demektir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hidayet kelime anlamı olarak; doğru yola iletmek, hakka yönelmek anlamlarına gelir. Kur'an'ı Kerim'de bizleri hidayete erdirir. Bizlere doğru yola iletmek içi öğütler içeren bir kutsal kitaptır. Allah'ın kelamını içerir. Hz. Muhammed'e gönderilmiş olan bir kutsal kitaptır. İslam dini açısından temel kaynaktır. İslam dinini her anlamı ile anlatır ve dinimizi öğrenmemizi sağlar. Bizlere öğütler vererek hidayete ermemizi sağlar.

Hidayet Hakkı hak, batılı batıl olarak görüp doğru yola girmek, doğru yola iletmek, dalâletten ve batıl yoldan uzaklaşmak, iman etmek, Müslüman olmak, yol gösterici, Kur’an, tevhid gibi anlamlara gelir. Kur’an’da bizim doğru yola girmemiz batıl yoldan uzaklaşmamız demektir.

Öğüt bir kimseye yapması ya da yapmaması gereken şeyler için söylenen söz, nasihat anlamına gelir. Kur’an’da birçok öğüt vardır, bize yapmamız ve yapmamız gereken şeyleri anlatır. Bu yüzden öğüt olması demektir.

27
32
52
11
11
11
12
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.