Laiklik ilkesinin Türk hukuk ve eğitim sistemi ile sosyal alanda meydana getirdiği değişiklikler nelerdir

Laiklik ilkesinin Türk hukuk ve eğitim sistemi ile sosyal alanda meydana getirdiği değişiklikler nelerdir
Laiklik ilkesinin Türk hukuk ve eğitim sistemi ile sosyal alanda meydana getirdiği değişiklikler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Laiklik ilkesi cumhuriyeti kuran ilkeler arasında bulunmaktadır. Cumhuriyeti kuran bir ilke olarak 1923 yılından itibaren uygulanmaya başlanmıştır. Etki alanı hukuk, eğitim, devlet yapısı ve din telakkisi olmuştur. Laiklik sayesinde birçok devrim yapılmıştır.

Türk Medeni Kanunu ve Tevhidi Tedrisat Kanunu, Kılık Kıyafet Kanunu gibi hukuki düzenlemeler Türk hukuk sisteminin oluşmasında ve eğitim sisteminin şekillenmesinde etkili olmuştur. Böylece sosyal hayatta kadın ve erkek eşitliği sağlanmak istenmiş, modern, çağdaş ve batı medeniyetine uygun hayat tarzları benimsenmeye başlanmıştır. Laiklik ilkesi 1937 yılında anayasaya girmiştir.

2
3
2
1
2
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.