Liman Von Sanders’in Suriye Cephesi’ni terketmenin sorumluluğunu üzerine almaması ve Türklerin aralarında çözecekleri bir sorun

Liman Von Sanders’in Suriye Cephesi’ni terketmenin sorumluluğunu üzerine almaması ve Türklerin aralarında çözecekleri bir sorun
Liman Von Sanders’in Suriye Cephesi’ni terketmenin sorumluluğunuüzerine almaması ve Türklerin aralarında çözecekleri bir sorun olarak görmesi doğru mudur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

1- Yandaki metinde Mustafa Kemal ile Liman Von Sanders arasında nasıl bir taktik anlaşmazlığı vardır? Açıklayınız.

Cevap: Hintli bir asker kaçağı İngilizlerin iki gün sonra sahil yönünden saldırı yapacağını bildirdi. Refet Bele, Ali Fuat ve Mustafa Kemal bu bilgilerin doğruluğuna inanıyordu. Liman Von Sander’a göre İngilizler ancak demir yoluyla taarruz yapabilirdi. Hintlinin söylediği düşülmemesi gereken bir tuzaktı. Bu nedenle birliklerini çölden gelecek bir saldırıyı karşılayacak biçimde yerleştirdi.

2- Mustafa Kemal’in görevi tamamen üstlenmesini onun kişilik özellikleri açısından değerlendiriniz.

Cevap: Mustafa Kemal’in bir lider olduğunu göstermektedir. Yeri geldiğinde sorumluluk almaktan çekinmeyen, azimli kararlı ve iyi bir asker olan Mustafa Kemal burada da bu yönlerini ortaya koymuştur.

Liman Von Sanders’in Suriye Cephesi’ni terketmenin sorumluluğunu üzerine almaması ve Türklerin aralarında çözecekleri bir sorun olarak görmesi doğru mudur? Tartışınız.

Cevap: Bence doğrudur. Çünkü Türklerin kendi kaderlerini tayin hakkı olduğuna inanıyordu. Osmanlı ile ilgili hayati kararları Osmanlı askerlerine bırakmış oluyordu.

34
2
26
1
2
3
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.