Lozan Barış Antlaşması’nda tam olarak çözüme kavuşturulamayan sorunlar hangileridir

Lozan Barış Antlaşması’nda tam olarak çözüme kavuşturulamayan sorunlar hangileridir
Lozan Barış Antlaşması’nda tam olarak çözüme kavuşturulamayan sorunlar hangileridir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Lozan Barış Antlaşması her ne kadar Kurtuluş Savaşı’ndan kazanılan zafer sonrası bir başarı olarak görülse de antlaşma içerisinde sonuca kavuşturulmamış bazı sorunlar masada kalmıştır. Bunun başında ise yıllarca süren boğazlar konusu olmuştur. Yıllarca işgal edilen ülkeler tarafından paylaşılamayan boğazlar Lozan Barış Antlaşması’nın maddeleri için tekrar gündeme gelmiş olsa da çözüme kavuşturulamamıştır. Bunun yanında Hatay’ın kimin eline geçeceği konusu da büyük soru işareti olarak kalmıştır. Musul Sorunu oluşmuş ve nüfus mübadelesi noktasında da çözüm oluşturulmamıştır. Son olarak da yabancı okullar sorunu da çözüme kavuşturulmadan masada kalmıştır.

Lozan barış antlaşmasında çözüme kavuşamayan sorunlar şunlardır:

  • Boğazlar sorunu
  • Hatay sorunu
  • Musul sorunu
  • Yabancı okullar sorunu
  • Nüfus mübadelesi

179
36
44
6
4
9
129
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.