Lozan Barış Antlaşması’nın Türk dış politikasına etkileri

Lozan Barış Antlaşması’nın Türk dış politikasına etkileri
Lozan Barış Antlaşması’nın Türk dış politikasına etkileri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Lozan Barış Antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında ve dünya siyaset sahnesinde varlığını göstermesinde etkili olmuştur. Lozan Barış Konferansı’nda alınan kararlar doğrultusunda Türk dış politikası belirlenmiştir. Türk dış politikası tam bağımsızlık ve milli güce dayanmak etkilerine bağlı olarak değişmektedir.

Lozan Barış Antlaşması’nda milli birlik ve beraberlik, dışa bağımlılığın olmaması, yurtta sulh cihanda sulh doğrultusunda Türk dış politikası belirlenmiştir. Türk dış politikası genel olarak yurtta sulh cihanda sulh prensibine göre belirlenmiştir. Bunun için sınırları belli ve tam bağımsız bir devlet kurulması amaçlanmıştır ve öyle de olmuştur. Lozan bir dönüm noktası olmuştur.

5
5
5
5
6
5
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.