Maddi varlık, manevi varlık ifadeleri sizlere neler çağrıştırmaktadır

Maddi varlık, manevi varlık ifadeleri sizlere neler çağrıştırmaktadır
Maddi varlık, manevi varlık ifadeleri sizlere neler çağrıştırmaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Maddi varlık, sınırlı bir parasal değere ve genellikle fiziksel bir biçime sahip bir varlıktır. Maddi varlıklar, işlemsel bir değişim değeri yerine teorik bir değere sahip olan maddi olmayan varlıkların tersidir.

Belediyecilik-Kamu yönetimi terimi olarak maddi varlık: Mal ve hizmet üretiminde kullanma, kiraya verme veya yönetim ihtiyaçlarında kullanma amacıyla edinilen ve genel olarak birden fazla raporlama döneminde kullanılan maddi duran varlıkları, ekonomik değer taşıyan ve herhangi bir üretim sürecinden geçmeden kendiliğinden var olan varlıklar ile stokları, öncelikli olarak üretim ve tüketim dışında stok değer olarak elde tutulan değerler.3

Manevi kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Manevi, Arapça dilinden Türkçe'mize geçmiştir. TDK'ye göre manevi kelimesi anlamı şu şekildedir: Görülmeyen, duyularla sezilebilen, ruhani, tinsel, maddi karşıtı

Maddi varlık: 5 duyu organımızla hissedebildiğimiz varlıklardır. Örnek: İnsanlar, hayvanlar.
Manevi varlık: 5 duyu organımızla hissedemediğimiz ve göremediğimiz varlıklardır. Örnek: Melekler, Cinler, Şeytan

588
316
1004
165
150
230
555
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum