Mahşerde toplanmak ifadesi size neleri çağrıştırmaktadır

Mahşerde toplanmak ifadesi size neleri çağrıştırmaktadır
Mahşerde toplanmak ifadesi size neleri çağrıştırmaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mahşer günü hesap günüdür. Bütün insanların yaşamları boyunca aldığı kararların iyi veya kötü yaptıkları her şeyin hesabını verecekleri gündür. O gün geldiğinde insanlar yaptıkları davranışların karşılığını göreceklerdir. O yüzden o günü düşünerek kötülük etmemeli iyi insan olma yolundan çıkmamalıyız.

Mahşer gününde bütün canlılar ve yaşamış ölmüş kişilerde dahil mahşer gününde toplanacak. Kıyamet sonra erdikten sonra bütün insanlık Mahşer gününe gelecek. Sur'a üflenerek bütün insanlar dirilecek. İnsanlar mahşer gününde dehşete kapılacak. Hiç kimse bu mahşer yerinden kaçıp kurtulamayacak. Anne ve çocuklar birbirinden kaçacak. İnsanlık bu dehşetten kurtulmak için Hz. Adem aleyhisselam'a şefaat gönderecek. O'da şefaatini Nuh aleyhisselam'a gönderecek. Nuh aleyhisselam'da şefaatini İbrahim'e, Hz. İbrahim aleyhisselam'da Hz. Musa aleyhisselam'a o da Hz. İsa aleyhisselam'a İsa aleyhisselam'da kainatın efendisi Hz. Muhammed (s.a.v.)'a gönderecektir.

Kur'an-ı Kerim'de mahşer gününe dair pek çok ayet bulunur. Burada yer alan ayetler sayesinde mahşer gününe dair geniş çaplı bilgi edinebiliyoruz. İşte Mahşer gününe dair bilgileri içeren ayetler;

Casiye Suresi 26. Ayet; "Onlara şöyle de: "Allah sizi hayata getirecek, sonra öldürecek, sonra gerçekleşeceği kesin bulunan kıyamet sürecinde sizi bir araya getirecek!" Bunda kuşku yok ama insanların çoğu bilmez."

Yasin Suresi 49-50. Ayet; " Onlar, besbelli ki, birbirleriyle uğraşırken kendilerini ansızın yakalayacak korkunç bir sesi bekliyorlar!" " İşte o anda onlar ne bir vasiyette bulunabilecekler ne de ailelerine dönebilecekler. "

Taha Suresi 108. Ayet; " O gün herkes çağırıcıya uyar; ondan kaçıp kurtulma imkânı yoktur. Rahmânın heybetinden sesler kısılmıştır; artık çok hafif sesler dışında bir şey işitemezsin. "

502
50
196
300
80
19
84
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum