Meal ve tefsir nedir

Meal ve tefsir nedir
Meal ve tefsir nedir, meal ve tefsir arasındaki temel fark nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Meal: Kur’an ayetlerinin tam karşılıkları başka dillere aktarılamadığından, ayette
anlatılmak istenileni kelimesi kelimesine değil de biraz eksiğiyle başka bir dile
çevirme, yakın anlamlar verme.
Tefsir: İnsanın bilgi birikimi ve Arap diline hakimiyeti ölçüsünde Kur’an-ı Kerim
metninin içerdiği manaları ortaya çıkarması, yorumlaması.

Meal, Arapça bilmeyenler için yapılmıştır fakat tefsir kadar derinlemesine incelemeleri içermez. Meal, kabaca Arapça metin kadardır fakat tefsir çalışmaları ciltlerce yazılmış eserlerdir.

Meal, tam anlamıyla birebir çeviri olmasa da, Kur’an-ı Kerim ayetlerinin başka bir dile aktarılması demektir. Meal ile Kuran’daki hiçbir anlamı eksik bırakmadan çeviri yapmak mümkün değildir. Bu nedenle “tercüme” yerine “meal” denilmiştir. Zaten “meal”in kelime nlamlarından biri de “eksik anlam”dır.  

Tefsir ise Kur’an ayetlerinin  ayrıntılı olarak açıklanması ve yorumlanması anlamına gelir. Tefsirin kelime anlamları keşfetmek, beyan etmek, aydınlatmak, üzeri kapalı bir şeyi açmak demektir.

Bu nedenle meal daha kısa ve eksik anlamlı, tefsir ise daha uzun ve açıklayıcıdır.    

4
2
3
1
1
1
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.