Medineli Müslümanlar ile Mekkeli müşrikler arasında meydana gelen ilk savaş

Medineli Müslümanlar ile Mekkeli müşrikler arasında meydana gelen ilk savaş
Medineli Müslümanlar ile Mekkeli müşrikler arasında meydanagelen ilk savaş hangisidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Müslümanların ilk savaşı olan Bedir Savaşı, 624 yılında yapılmış olup zafer elde ettikleri ilk savaş olma özelliği taşımaktadır. Medine ile Mekke arasında yer alan Bedir mevkiindeki Bedir kuyularının başında Müslümanlar ile Müşrikler arasında gerçekleşmiştir. 

H. Peygamber’le Mekkeli müşrikler arasında yapılmış, Hz. Peygamber’in askeri dehası, stratejisi ve savaş taktikleri sayesinde zaferle sonuçlanmıştır. 

Müslümanlar ile Müşrikler arasında yapılmış olan ilk savaş olma niteliği barındıran Bedir Savaşı 624 tarihinde gerçekleşmiştir. Bedir savaşında Müslümanların sayısı 305-313 civarında, müşriklerin sayısı ise 1000 kişi olarak bilinmektedir.

Savaş Mekke ve Medine şehirleri arasında bulunan Bedir mevkiindeki Bedir kuyuları başında olmuştur. Bedir Savaşı, Müslümanlarla Müşrikler arasında gerçekleşen ilk savaş olması bakımından büyük önem taşıyor. Ayrıca Müslümanların Müşriklere karşı ilk zafer elde ettiği savaştır.

Kaynak:Eğitim Sistem

103
89
2
1
2
7
428
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.