Mekke’den hicret eden Müslümanlara yardım eden Medinelilere ne isim

Mekke’den hicret eden Müslümanlara yardım eden Medinelilere ne isim
Mekke’den hicret eden Müslümanlara yardım eden Medinelilere neisim verilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ensar kelimesi köken olarak Arapça bir kökene aittir. İslam dininin hicret olayından sonra ortaya çıkan Ensar kelimesi Mekke'den Medine'ye hicret eden Müslümanlara Medineli Müslümanlar tarafından yardım edilmesi anlamına gelmektedir. Medine'de bulunan her Müslüman evine Mekke'den gelen bir Müslüman kardeşini alarak yardım etmiştir. Böylece Ensar kelimesi yardım eden anlamında literatürde yerini almıştır.

Mekke’de Müslümanlığın yayılmasıyla birlikte buradaki putperestler Müslüman olanlara karşı işkencelere başladı. Bu işkencelerin artmasıyla birlikte Medine’den Mekke’deki Müslümanlara davet geldi. Bu davet ile birlikte evlerini, yerlerini bırakan Mekkeliler Medine’ye göç ettiler.

Bu olaya Hicret denilmiştir. İşkencelerden kaçan Müslümanlara evlerini açan kişilere Ensar adı verilmiştir. Ensar ve Muhacirler arasında bir kardeşlik bağı kurulmuş. İki grup arasında Efendimiz tarafından kabul edilen bir kardeşlik bağı vardır. Bu kardeşlik İslam dinin yayılması açısından oldukça önemlidir.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.