Meryem suresi, 65. ayeti okuyunuz ve ibadetlerin Allah (c.c.) ile irtibattaki önemi hakkındaki düşünceleriniz

Meryem suresi, 65. ayeti okuyunuz ve ibadetlerin Allah (c.c.) ile irtibattaki önemi hakkındaki düşünceleriniz
Meryem suresi, 65. ayeti okuyunuz ve ibadetlerin Allah (c.c.) ile irtibattaki önemi hakkındaki düşünceleriniz hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Düşünelim-Konuşalım

“Allah göklerin, yerin ve bu ikisi arasındakilerin Rabbidir. Şu hâlde, O’na ibadet et ve O’na ibadet etmede sabırlı ol. Hiç, O’nun adını taşıyan bir başkasını biliyor musun?” (Meryem suresi, 65. ayet.) Yukarıdaki ayeti okuyunuz ve ibadetlerin Allah (c.c.) ile irtibattaki önemi hakkındaki düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

İnsan önce iman eder. Sonra emredilen ibadetleri yapar. İman tasdik ibadetler imanın göstergesidir. İman etmeyen kişi ibadet etmez. Ayette her şeyin Rabbi’nin Allah olduğu ve O’na ibadet edilmesi istenmiş. Başka ilah olmadığı hatırlatılarak ibadetlerin Allah’a yapılacağı vurgulanmıştır. İbadetler, ibadete tek layık olan Allah olduğunu kabul etmenin göstergesi ve İnsanın Allah’a olan irtibatı sağlar.

İbadetlerin Allah ile irtibattaki önemi hakkındaki düşüncelerim şu şekildedir;

İbadetlerin Allah (c.c) ile iletişim arasındaki önem oldukça büyüktür. Çünkü insanlar, Allah ile sürekli iletişim halinde olmak ister. İnsanlar muhtaç varlıklardır. Her zaman bir şeye ihtiyaç duyarlar. İnsanlar acizdir. Allah ise acizlikten münezzehtir. Kudreti, merhameti, adaleti, gücü sonsuzdur.

İnsanlar, ibadetler aracılığıyla Allah ile irtibat kurarlar. Örneğin namaz kılarken sürekli olarak Allah bizleri izler. Allah'a dua ettiğimizde bizi duyar. Biz sabırlı olmalıyız. Her zaman her istediğimiz anında gerçekleşmez. Allah en hayırlısını bilendir.

2
0
2
0
1
4
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.