Mescid-i Nebi hakkında ne biliyorsunuz

Mescid-i Nebi hakkında ne biliyorsunuz
Mescid-i Nebi hakkında ne biliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mescid-i Nebevi, İslam tarihinin en önemli olaylarından biri sayılan Hicret sonrasında inşa edilmiştir. Bu ibadet yeri, bizzat Hz. Muhammed (s.a.v.) tarafından yaptırıldığı için de İslam alemi açısından oldukça önem arz etmektedir.

 Mescid-i Nebevi nedir ve nerededir

 Nebevi sözcüğünün anlamı peygambere ait olmak demektir. Bu sebeple Mescid-i Nebevi aynı zamanda Peygamber Mescidi olarak da anılmaktadır. Bu mescit, Hz. Muhammed (s.a.v.) ve arkadaşları tarafından Medine’de yapılmıştır. Resulü Ekrem’in kabri de buraya gömülmüştür. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) yanı sıra, Hz. Ebu Bekir (r.a.) ve Hz. Ömer’in (r.a.) de kabirleri burada yer almaktadır. Tarihsel ve dini kaynaklarda Mescid-i Nebevi’nin yapımına 622 yılında başlanmış ve bundan bir sene sonra da inşaatın yapımı tamamlanmıştır.

İslâm âlimlerinin çoğuna göre Mescid-i Nebevî fazilet bakımından Mescid-i Harâm’dan sonra gelir. İmam Mâlik başta olmak üzere bazı âlimlere göre ise Resûlullah buraya defnedildiğinden Mescid-i Nebevî daha faziletlidir (Nevevî, IX, 163, 164). Mekke’deki Mescid-i Harâm gibi Mescid-i Nebevî ve Kudüs’teki Mescid-i Aksâ için de Harem-i şerif tabiri kullanılır.

17
6
4
4
5
4
76
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.