Millî birlik ve beraberlik içinde yaşayabilmek için bireylere düşen görev ve sorumluluklar nelerdir

Millî birlik ve beraberlik içinde yaşayabilmek için bireylere düşen görev ve sorumluluklar nelerdir
Millî birlik ve beraberlik içinde yaşayabilmek için bireylere düşen görev ve sorumluluklar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanlar bir arada yaşamaya muhtaç varlıklardır. Tarih sahnesinde millet olarak yaşayabilen insanlar devlet olarak da kendilerini göstermişlerdir. Ortak kültür, tarih ve dile sahip olarak ortak bir gayeye odaklanan insanlar sınırları belli bir toprak parçası üzerinde bağımsızlıklarını ilan edebilirler. Böylece milli birlik ve beraberlik hukuki olarak sağlanmış olur.

Milli birlik ve beraberlik içinde yaşayabilmek için bireylere düşen görev ve sorumluluklar, dayanışma içinde olmak, yardımlaşma halinde olmak, paylaşma değerine sahip olmak, hukukun üstünlüğüne inanmak, adil bir düzende yaşamak ve o düzeni korumak, vatandaşlık görevlerinin yerine getirilmesi şeklindedir.

200
44
31
31
31
31
31
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.