Miryokefalon Savaşı’nın siyasi ve ekonomik sonuçlarını Türkiye Selçuklu Devleti ve Bizans açısından aşağıdaki tabloya yazınız

Miryokefalon Savaşı’nın siyasi ve ekonomik sonuçlarını Türkiye Selçuklu Devleti ve Bizans açısından aşağıdaki tabloya yazınız
Miryokefalon Savaşı’nın siyasi ve ekonomik sonuçlarını Türkiye Selçuklu Devleti ve Bizans açısından aşağıdaki tabloya yazınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Miryokefalon Savaşı’nın siyasi ve ekonomik sonuçlarını Türkiye Selçuklu Devleti ve Bizans açısından aşağıdaki tabloya yazınız

Ödev cevabı kısaca : Miryokefalon Savaşı, Türkiye Selçuklu Devleti için zafer ve toprak kazancı, Bizans İmparatorluğu için ise toprak kaybı ve ekonomik zorluklar getirmiştir.

Türkiye Selçuklu DevletiBizans İmparatorluğu
SİYASİMiryokefalon Savaşı'nın zaferi ve Bizans'ın askeri zayiatı sonucunda Türkiye Selçuklu Devleti için olumlu bir siyasi sonuç.Bizans İmparatorluğu için Miryokefalon Savaşı'nın mağlubiyeti ve toprak kaybı sonucunda olumsuz bir siyasi sonuç.
EKONOMİKToprak kazançlarına bağlı olarak Türkiye Selçuklu Devleti'nin ekonomik durumu iyileşmiştir.Toprak kaybı ve savaşın maliyeti nedeniyle Bizans İmparatorluğu'nun ekonomisi zayıflamıştır.

28
39
8
0
3
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.