Modern devletlerin ortaya çıkmasında Avrupa’da yaşanan hangi gelişmeler etkili olmuştur

Modern devletlerin ortaya çıkmasında Avrupa’da yaşanan hangi gelişmeler etkili olmuştur
Modern devletlerin ortaya çıkmasında Avrupa’da yaşanan hangigelişmeler etkili olmuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Modern ulus devletlerin doğuşu siyasal, ekonomik, kültürel vb. birçok alanda köklü değişiklikler meydana getirmiştir. Bu süreçte kişilerin devletlerine karşı olan aidiyet duygularında köklü değişiklikler meydana gelmiştir. Bu çalışmada modern ulus devletlerin ortaya çıkışları irdelenmiş ve bu süreçte etkili olan faktörler üzerinde durulmuştur.

Modern ulus devletlerin ortaya çıkışı dünya tarihinde önemli etkiler oluşturmuştur. O zamana kadar hakim olan siyasi-toplumsal yapılar kökten değişikliğe uğramıştır. Devletler artık kendi meşrutiyetinin kaynağını millete dayandırmaya çalışırlarken, vatandaşlarda kendi aidiyetlerinin en ön planına milleti ve onu sembolize eden ulus devleti yerleştirmeye başlamışlardır. Bu süreçte hem yönetenlerin yönetilenlere hem de yönetilenlerin yönetenlere yaklaşımı ulusu merkeze yerleştiren bir çerçeveye oturtulmuştur. Bu çalışmada Modern ulus devletlerin ortaya çıkışları ve bu süreçte etkili olan faktörler ortaya konulmaya çalışılmıştır.

sorusunun cevabını kısaca yazdık. Daha önce krallıklar, feodalizm, gibi çeşitli şekillerde yönetim şekilleri varken, günümüz modern devletler anlayışı çeşitli olaylarla birlikte ortaya çıktı. Günümüz modern devletlerin ortaya çıkmasında şu gelişmeler etkili olmuştur.

  • Feodalizmin yıkılması merkezi krallıkların kurulması
  • Matbaanın icadı ve merkezden uzak yönetimin kolaylaşması
  • Sömürgeciliğin gelişmesi
  • Din savaşları merkezi devletlerin gücünü artırmış ve sekülerleşme ile kiliselerin gücünün artması
  • Kralların modern ve akılcı bir yönetim benimsemesi

Modern devlet anlayışı Avrupa’da Westphalia Antlaşması’ndan itibaren ortaya çıkmıştır.

29
268
245
38
35
10
326
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.