Moskova Antlaşması’nın Millî Mücadele’mize etkisi hakkında neler söyleyebilirsiniz

Moskova Antlaşması’nın Millî Mücadele’mize etkisi hakkında neler söyleyebilirsiniz
Moskova Antlaşması’nın Millî Mücadele’mize etkisi hakkında neler söyleyebilirsiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkiye ile Sovyet Rusya arasında 16 Mart 1921’de imzalanan Moskova Antlaşması neticesinde doğu sınırlarının güvenliğini sağlayan Türkiye, bütün gayretlerini Batı Cephesi’ne yönlendirme imkânına kavuşarak ordusunun durumunu kuvvetlendirmiş ve Yunanistan’ı yenilgiye uğratmayı başarmıştır.

Moskova Antlaşmasıyla ilk kez büyük bir Avrupalı devlet olan Sovyet Rusya TBMM hükümetini ve Misakı Milliyi tanımış, Sevr antlaşmasının geçersiz olduğu kabul etmiştir. Moskova Antlaşmasıyla doğu sınırlarımız bu günkü şeklini almıştır. Ayrıca bu cephedeki savaş tehlikesi kesin biçimde ortadan kalktı. Moskova Antlaşması’yla Çarlık rejimi ile Osmanlı Devleti arasında önceden yapılan antlaşmalar geçersiz sayılmıştır. Ayrıca Sovyetler Birliği kapitülasyonların kaldırılmasını kabul etmiştir.

1
71
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.