Muaz b. Cebel’in (r.a.) İslam ile şereflendikten sonra yaptığı çalışmalar

Muaz b. Cebel’in (r.a.) İslam ile şereflendikten sonra yaptığı çalışmalar
Muaz b. Cebel’in (r.a.) İslam ile şereflendikten sonra yaptığı çalışmaları ve hizmetlerini maddeler hâlinde özetleyiniz.

18 yaşındayken Hz. Peygamber’e (s.a.v.) iman eden Muaz b. Cebel (r.a.), 33 yaşında iken vefat ettiğinde bu kısacık ömrüne çok şeyler sığdırmıştı. Muaz (r.a.), Kur’an- ı Kerim’i ve fıkhı (helal ve haramı) en iyi bilenlerdendi. Hz. Peygamber (s.av.), onu hâkimlik görevi ile insanlar arasında çıkan sorunları çözmesi için Yemen’e göndermişti. Şehitlik arzusu ile yanıp tutuşan Muaz (r.a.), Resûlüllah (s.a.v.) ile bütün gazvelere katılmıştı. İslam’ı öğretmek için vatanından, ailesinden uzaklarda, başka diyarlarda son nefesini verdi.

1. Mus’ab b. Umeyr’in (r.a.) davetiyle İkinci Akabe Biatı’nda yer almış, Allah Resûlü’nün (s.a.v.) elini tutarak ona biat etmiş, bağlılık sözü vermişti.
2. Yemen’de kadılık (hâkimlik) ve zekât memurluğu görevini yerine getirdi.
3. Resûlüllah (s.a.v.) ile bütün gazvelere katıldı.
4. Kur’an-ı Kerim’in tamamını ezbere bilen birkaç kişiden biriydi.
5. Helal ve haramlar konusunda en iyi bilgi sahibi olan kişiydi.
6. Resûlüllah’ın (s.a.v.) övgüsüne mazhar olmuş ve çok sevilen bir sahabiydi.

187
397
254
32
33
33
37
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.