Muhalefet partilerinin hükûmeti denetlemesinin demokrasi açısından önemi nedir

Muhalefet partilerinin hükûmeti denetlemesinin demokrasi açısından önemi nedir
Muhalefet partilerinin hükûmeti denetlemesinin demokrasi açısından önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Devlet düzeninin altüst olduğu, denge-denetim sisteminin işlemediği, ekonominin rayından çıktığı, sürekli artan fiyatların can yaktığı, işsizliğin, yokluk ve yoksulluğun dayanılmaz boyutlara ulaştığı bugünkü koşullarda halk umutsuz ve umarsız olur. Muhalefet partileri iktidarı denetler onun halk adına çalışmasını sağlar.

Muhalefet devletin yönetimini elinde bulundurmayan kesimdir. Yönetimi demokrasi ile olan bir ülkede iktidar ve muhalefet kavramları vardır. İktidar seçimde çoğunluk oyu kazanması sonucu devletin başına geçer muhalefet ise bir sayıdaki sınırlılığın üzerine çıkmışsa parlamentoda halkı temsil eder. Siyasetin sağlıklı bir biçimde yapılabilmesi amacıyla iktidarı eleştirir.

1
5
2
1
40
1
38
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.