Mü’minûn suresi 91. ayet, Enbiyâ suresi 22. ayet ve İsrâ suresi, 42. ayetlerde tevhidle ilgili ne gibi hususlara değinilmektedir

Mü’minûn suresi 91. ayet, Enbiyâ suresi 22. ayet ve İsrâ suresi, 42. ayetlerde tevhidle ilgili ne gibi hususlara değinilmektedir
Mü’minûn suresi 91. ayet, Enbiyâ suresi 22. ayet ve İsrâ suresi, 42. ayetlerde tevhidle ilgili ne gibi hususlara değinilmektedir, Ayetlere göre Allah’ın (c.c.) bir olması, eşinin ve benzerinin bulunmaması neden zorunludur, maddeler hâlinde yazınız

“Allah hiçbir çocuk edinmemiştir. Onunla birlikte başka hiçbir ilah yoktur. Öyle olsaydı her ilah kendi yarattığını alır götürür ve mutlaka birbirlerine üstün gelmeye çalışırlardı. Gaybı da görülen âlemi de bilen Allah, onların yakıştırdığı nitelemelerden uzaktır. Onların koştukları ortaklardan çok yücedir.” Mü’minûn suresi, 91. ayet.
“Eğer yerde ve gökte Allah’tan başka ilahlar olsaydı kesinlikle ikisinin de düzeni bozulurdu. Demek ki Arş’ın Rabb’i Allah onların nitelemelerinden uzaktır, yücedir.” Enbiyâ suresi, 22. ayet.

“De ki: Eğer onların iddia ettiği gibi Allah’la beraber (başka) ilahlar olsaydı o zaman o ilahlar da arşın sahibine ulaşmak için elbette bir yol ararlardı.” İsrâ suresi, 42. ayet.
Yukarıdaki ayetlerde tevhidle ilgili ne gibi hususlara değinilmektedir? Ayetlere göre Allah’ın (c.c.) bir olması, eşinin ve benzerinin bulunmaması neden zorunludur? Düşüncelerinizi maddeler hâlinde yazınız.

  • Allah birdir ve tektir.
  • Allah’tan başka ilah yoktur.
  • Allah tüm alemlerin yaratıcısıdır.
  • Allah’tan başka yaratıcı yoktur.
  • Allah tüm evreni ve insanları yaratan güçtür.
  • Allah’ın tek olması evrendeki düzeni sağlar.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.