Müslümanların Medine’nin etrafına çukur kazarak savunma yaptıkları savaş

Müslümanların Medine’nin etrafına çukur kazarak savunma yaptıkları savaş
Müslümanların Medine’nin etrafına çukur kazarak savunmayaptıkları savaşın ismi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

31 Mart 627’de Kureyşlilerle Medineli Müslümanlar arasında yapılan bir savaştır. Medine'yi korumak için şehrin etrafında hendekler kazılması nedeni ile bu adla anılmıştır. 

Belli bir düşmana karşı yapılan bir savaş değil, tüm düşman gruplara karşı yapılan bir savunma savaşıdır. 20 gün kadar süren savaş sonrası müttefikler başarılı olamamış ve çekilmek zorunda kalmıştır.

Hendek Savaşı Hicret'in 5. yılında yapılmış olan bir savaştır. Tam olarak tarihi 627 olarak kabul edilmektedir. İslam tarihi açısından büyük öneme sahip olan Hendek Savaşı, İslamiyet'in geniş alanlara yayılmasını sağlamıştır. 31 Mart 627 yılı Hendek Savaşı’nın tam tarihi olarak kabul edilmektedir. O dönemde Yesrib adı verilen Medine şehrinin kuşatılmasını anlatmaktadır. Şehir Pagan Araplar ve Yahudiler tarafından kuşatılmıştır.

Hendek Savaşı Müslümanlar için savunma savaşı olsa da kullanılan taktiğin başarısından kaynaklı olarak taarruza geçilmiştir. Aslında bu savunma savaşı tek bir düşmana karşı değil, o alanda bulunun tüm düşmanlara karşı yapılmıştır. Bu savaştan sonra İslamiyet geniş alanlara yayılmaya başlamıştır.

Kaynak:Eğitim Sistem

66
5
213
5
2
2
149
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.