Müşriklerin pek çok grubun katılımıyla güçlü bir ordu meydana getirmelerine rağmen Hendek Savaşı’nda başarısız olmaları

Müşriklerin pek çok grubun katılımıyla güçlü bir ordu meydana getirmelerine rağmen Hendek Savaşı’nda başarısız olmaları
Müşriklerin pek çok grubun katılımıyla güçlü bir ordu meydana getirmelerine rağmen Hendek Savaşı’nda başarısız olmalarına sebep olan etkenler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Müslümanların sabırlı olmaları, Allah Resulü’nün (s.a.v.) emirlerine harfiyen uymaları ve savaşın seyrinde alınan kararlar etkili olmuştur.

Kureyşliler Medine'ye kuşatma yapmak ve şehri ele geçirmek için taarruzlar düzenlenmektedir. Son saldırı hamlesi Hendek Gazvesi olarak adlandırılmıştır. Şehirden çıkarılan Kureyş ileri gelenleri, Kureyş liderleriyle görüşerek kışkırtma yapmışlardır. Kışkırtma aşamasında düşmanlar büyük bir birlik kurarak 10.000 kişilik bir taarruz grubu oluşturdu. Müslümanlar bu grubun kalabalık olduğunu öğrenince hendek kazma taktiğini kullandı.

Hendek taktiği Selman Farisi'nin fikridir. Hz. Peygamber bu düşünceyi bizzat onaylayarak hendek kazma çalışmalarına kendisi de katılmıştır. Ordu karargâhı Uhud Savaşı’nın yapılmış olduğu alana yerleşti ve Sel Dağı eteklerine kuruldu. Müslümanlar bu savaştan sonra ticaret yollarındaki güçlerini kanıtlamışlardır. Müşriklerin Uhud Savaşı’ndan sonra kendini ispat etmek amacıyla attığı son adım da başarısızlıkla sonuçlanmıştır.

8
2
1
2
2
1
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.