Mustafa Kemal, Millî Mücadele’nin örgütlenme aşamasında ne gibi güçlüklerle karşılaşmıştır

Mustafa Kemal, Millî Mücadele’nin örgütlenme aşamasında ne gibi güçlüklerle karşılaşmıştır
Mustafa Kemal, Millî Mücadele’nin örgütlenme aşamasında ne gibi güçlüklerle karşılaşmıştır, karşılaştığı bu güçlüklere hangi çözüm yollarını bulmuştur, araştırınız.

Hepimizin bildiği gibi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin ulu önderi, lideri ve kurtarıcı kahramanıdır. Atatürk, Türk devletini bulunduğu uçurumdan kurtarmıştır. Bu süre zarfından da bir çok engellerle ve sıkıntılarla karşılaşmıştır. Özellikle Kurtuluş Savaşı dönemlerinde ülkenin her köşesi işgal altındaydı. Bu esnada da millet milli bir ruhla ülkeyi düşman işgalinden kurtarmak için dört elle çalışmıştır. Ülke adeta yaşamak için yoğun bir savaş veriyordu. Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadele döneminde karşılaştığı en büyük engel ise İstanbul Hükumeti olmuştur.

Çünkü İstanbul Hükumeti, Atatürk’ün milli mücadele yolundaki çalışmalarına sürekli taş koymaya çalışıyordu. Yaptığı şeyleri engellemek istiyordu ve İstanbul Hükumeti bu nedenle Mustafa Kemal başta olmak üzere milli mücadele sürecine katılan herkesi idam cezasına çarptırdı. Fakat bu dönemde düşman işgalleri hız kesmeden devam ediyordu. Çıkan isyanlar gönüllü olan birliklerin savunma yapmasını daha da zorlaştırıyordu.

590
461
348
232
122
267
1117
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.