Mustafa Kemal’e bağlılık bildiren gösteriler yapmasını cumhuriyet rejiminin ve inkılapların geleceği

Mustafa Kemal’e bağlılık bildiren gösteriler yapmasını cumhuriyet rejiminin ve inkılapların geleceği
Suikast girişiminden sonra halkın, Mustafa Kemal’e bağlılık bildiren gösteriler yapmasını cumhuriyet rejiminin ve inkılapların geleceği açısından açıklayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mustafa Kemal’in, Türk halkına inkılapların devam ettirilmesi gerektiğini söylediğini görürüz. Bu konuda halkına duyduğu inancın ve güvenin rahatlığı içinde olması bu gösteri ve yürüyüşler sayesindedir.

Dönemde Mustafa Kemal ve yeniliklerini beğenmeyip isyan çıkaran ya da suikast düzenleyen toplumlar olduğu görülmektedir. Böyle bir iç karışıklığın içerisinde halk dimdik durmayı görevleri olarak görerek çeşitli etkinlikler yapmıştır. Mustafa Kemal’i ve inkılaplarını zedelemeye çalışan bu topluluklara karşı bir duruş olarak halk Mustafa Kemal Atatürk’ün destekleyicisi olmuştur. Bu bağlamda Türk milletinin Mustafa Kemal’e bağlılığından söz edebiliriz. Bu nedenle Atatürk’ün yaptığı yenilikleri sürdürmek halkın görevi haline gelmesine neden olmuştur. Aynı zamanda Atatürk halkına inandığını söyleyerek onları bu konuda motive etmiştir.

1
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.