Mustafa Kemal’e göre Türk gençliğinin en önemli görevi nedir

Mustafa Kemal’e göre Türk gençliğinin en önemli görevi nedir
Mustafa Kemal’e göre Türk gençliğinin en önemli görevi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen Türk istiklâlini, Türk cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir diyerek devleti korumak ve onu sonsuza dek ileride tutmaktır.

Mustafa Kemal Atatürk ün en büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Milli mücadeleden devlet kurumuna inkılaplara, ilkelerine Türkiyeyi çağdaş uygarlık düzeyine çıkarırken yaptığı tüm hamleleri Türk gençliğine, çocuklarına daha iyi bir vatan bırakabilmek için çabalamıştır.

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyetini Türk gençliğine emanet etmiştir. Mustafa Kemal inkılaplarını ilkelerini kedisine inanan Türk gençliğine çizdiği yolda ilerlemesi için öğütler vermiş, Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar olması için Atatürk’ün idealleri peşinde çabalamalarını istemiştir.

105
11
105
4
4
6
85
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.