Mustafa Kemal’in annesinin düşüncelere dalmasının nedenlerini

Mustafa Kemal’in annesinin düşüncelere dalmasının nedenlerini
Mustafa Kemal’in annesinin düşüncelere dalmasının nedenlerini, Osmanlı’nın son dönemlerini de düşünerek bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mustafa Kemal’in annesi Zübeyde Hanım oğlunun hafız olmasını istemekteydi. Küçük yaşta medrese eğitimi alması için Selanikteki medreseye göndermiştir. Babası Ali Rıza efendi ise onun devlet adamı olmasını istiyordu. Oradan alarak ilkokula yazdırdı.

Mustafa Kemal ise askerliğe merak salmıştı. Babasının vefatından sonra vatan sevgisiyle dolan Mustafa Kemal askeri rüştiyeye girerek burada başarılar elde etmeye başladı. İyi bir asker olarak görevini ifa etti. Annesi ise o dönemde yaşadığı şehir olan Selanikin Yunanlılar tarafından işgal edilmesi, zorunlu olarak İstanbul’a göçmesi, devletin iç karışıklıklarla siyasi çekişmeler olması, ülkenin sürekli savaş halinde olması oğlunun bir cepheden bir cepheye sürüklenmesi Zübeyde Hanım’ı sürekli bir düşünce haline sokmaktaydı.

Çünkü oğlunun iyi bir vatansever, iyi bir asker olduğunu biliyordu. Kendini hiçbir zaman geriye çekmeyecek cepheden cepheye durmadan koşacaktı.

21
3
75
29
44
10
22
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.