Mustafa Kemal’in eğitimiyle ilgili anne ve babasının tutumu hakkındaki görüşleriniz nelerdir

Mustafa Kemal’in eğitimiyle ilgili anne ve babasının tutumu hakkındaki görüşleriniz nelerdir
Mustafa Kemal’in eğitimiyle ilgili anne ve babasının tutumu hakkındaki görüşleriniz nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Anne ve babasının eğitime bakış açıları farklıdır. Mustafa Kemal'in annesi ilahilerle mektebe başlamasını yani din ağırlıklı bir eğitim görmesini istiyordu. Mustafa Kemal'in babası ise daha modern bir eğitim anlayışına sahipti. Mustafa Kemal'in Şemsi Efendi mektebinde okula başlamasını istiyordu.

Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım oğlunun dini bir eğitim almasını ve hafız olmasını arzuluyordu. Babası Ali Rıza Efendi ise oğlunun çağdaş bir eğitim almasından yanaydı. Bu durum Mustafa Kemal'in ilk olarak Mahalle Mektebine, ardından Şemsi Efendi İlkokulu'na gönderilmesiyle çözümlenmiştir.

107
52
771
47
678
29
274
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.