Mustafa Kemal’in en fazla değer verdiği inkılap neden cumhuriyettir

Mustafa Kemal’in en fazla değer verdiği inkılap neden cumhuriyettir
Mustafa Kemal’in en fazla değer verdiği inkılap neden cumhuriyettir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çünkü cumhuriyet halkın yönetimde söz sahibi olmasıdır. Onun da halkına olan güveni sonsuzdur. Bundan dolayıdır ki Mustafa Kemal en çok cumhuriyet ilkesine değer vermiştir.

Mustafa Kemal Atatürk gençliğinde birçok kişi ve akımdan etkilenmiş biridir. Bu noktada Atatürk’ün cumhuriyeti tanıma nedeni de bu akımlardır. En basitinden Fransız İhtilali ile beraber yönetimde halkın etkisinin olması Atatürk’e çok cazip gelmiştir. Çünkü Atatürk milliyetçi bir kişiliğe sahip olması ile beraber halkına önem veren biriydi. Bu noktada halkına bu kadar güvenle bakması onu cumhuriyet rejimine itmiştir. Ateşemiliter olarak Sofya’ya gitmesi le beraber parlamenter sistemi görerek bu sisteme hayran kalmış ve halkına çok güvenmesiyle beraber yönetimin halkın elinde olduğu demokratik bir ortam için cumhuriyetin onda ayrı bir yeri oluşmuştur.

0
0
0
0
0
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.