Mustafa Kemal’in öğrencilik yıllarının bir bölümünün İstanbul’da geçmesi

Mustafa Kemal’in öğrencilik yıllarının bir bölümünün İstanbul’da geçmesi
Mustafa Kemal’in öğrencilik yıllarının bir bölümünün İstanbul’dageçmesi, onun siyasi konularda gelişmesine nasıl bir katkı sağlamıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mustafa Kemal’ in gençlik zamanı olduğu zaman, tam olarak işgalci devletlerin Osmanlı’ ya saldırma zamanına denk gelmesi, bu dönemde gençler ile beraber ve halkın içerisinde olması hasebiyle, Türk milletinin bu düşmanlara asla boyun eğmeyeceği ve bağımsızlık için mücadele edecekleri bilincinde olduklarını yakinen görmüş ve bu düşünceler onun siyasi konulardaki fikrini belirlemiştir.

Atatürk zaten kendisi ileri görüşü ve kararlı duruşu ile yenilikler yapacağı belli olan bir delikanlıydı. Görmüş olduğu eğitim hayatı ve bulunmuş olduğu siyasi karmaşalar sebebiyle, kendisinin de bilgisi bunlara doğru olduğu için halkın içerisinde olayları yakinen görmüş ve ona göre bu durumdan kurtulmak için fikirler edinmiştir.

82
70
86
57
21
100
100
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.